tiistai 3. marraskuuta 2015

Pienen budjetin ovikranssi

Tänään tuli pitkästä aikaa askarreltua. Useamman kerran Facebookin ryhmissä näitä kransseja ihastelleena ryhdyin tuumasta toimeen. Tähän superhelppoon ja nopeaan DIY tehtävään tarvitset suodatinpusseja (itse suosin valkoisia), kynän, pyöreän muotin, sakset, nitojan, kuumaliimapistoolin, pahvia sekä kaunista nauhaa. Suodatinpusseja menee vaihtelevasti, riippuen kranssin koosta. Itse miellän tämän joulukoristeeksi, mutta mielipiteitähän on monia!


Ihan ensimmäisessä vaiheessa laitetaan kolme suodatinpussia päällekkäin, piirretään muotin avulla päällimmäisen pussin päälle ympyrä ja nidotaan ympyrän keskeltä pussit kiinni toisiinsa. Itse tein tätä vaihetta niin kauan että kaikki paketin 100 suodatinpussia oli käytetty. (Myöhemmin tein seuraavasta paketista muutaman lisää.) 


Ensimmäisen vaiheen jälkeen leikkasin kaikki ympyrät irti. 


Kun saksien kanssa näpertäminen oli ohitse, aloin kerros kerrokselta rypyttämään paperia kukkamaiseksi. Tämä saattaa kuulostaa puuduttavalta vaiheelta, mutta oli oikeastaan todella nopeasti hoidettu. 


Kun kaikki kukat olivat valmiita, leikkasin pahvista kranssin pohjan. Onneksi nurkissa pyöri vielä keräykseen meneviä pahveja, joista sai tukevan alustan. Sitten vain kuumaliimapistoolin johto seinään ja hommiin!


Ei näytä vielä kovin vakuuttavalta.. Mutta liimailuvaihe oli ehdottomasti oma suosikkini ja sujui kuin tanssi! (Yleensä kuumaliimaa on pitkin poikin keittiötä, tällä kertaa sujui näppärämmin..)


Lopputulos on kaunis..


..vai mitä sanotte? Ihan kelpo ensimmäiseksi suodatinpussiräpellykseksi ikinä! Mies bongasi Maisonin nauhat ja huokaisi syvään, kun kysyin näkikö hän kuistilla jotain uutta. Näki hän, jonkin ovikoristeen, ja tuumi sen maksaneen Loviisan aitassa pienen omaisuuden, 30 euroa vähintään. Itseäni alkoi tuo 30 euroa naurattamaan, jolloin vastauksena oli vielä suurempi huokaisu ja totesi sen sitten reaktiostani päätellen varmasti olleen kalliimpi. Ilme oli aikamoinen, kun kerroin tähän menneen alle kaksi euroa! Sekin meni suodatinpusseihin sekä niitteihin. Riviera Maisonin nauhaa kun oli muutama metri jemmassa askartelulaatikossani. 

Siitä sitten vain askartelemaan. ♥ 
 Mukavaa viikkoa!

10 kommenttia:

 1. Tosi kiva!
  Suodatinpussit vaan sikakalliita Shanghaissa. Silti tekis kyllä miel kokeilla ja tehdä kaunis ovikranssi meidän Kiinan asunnon oveen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siellä on kyllä niin hassut asiat hintavia! :D Sun täytyy pyytää seuraavaan karkkilähetykseen Suomesta myös suodatinpusseja. ;)

   Poista
 2. Aika kiva! Täytyy itekin tehä! Miten iso halkasija sulla tossa? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa kokeilla! :) Tossa halkaisija on n. 25cm :)

   Poista
 3. Vois tulla aika kivoja myös silkkipaprusta, onks kokemuksia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon tehnyt vaan näillä suodatinpusseilla, joten en osaa tohon vastata :/

   Poista
 4. Voi kun on kaunis! Harmi kun meidän ovi on silleen ulkona, että vesisade kastelisi koristeen :(

  http://turkoosivadelma.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin tää on kuistin ovessa, eli voi ihan hyvin laittaa välioveen tai vaikka koristeeksi seinälle :)

   Poista