maanantai 13. huhtikuuta 2015

Vanhan tehtaan aarteita

Facebookin ja Instan puolella olenkin vähän vilautellut kuvia meidän uusista, mutta vanhoista aarteista. Nämä kaikki mies on tuonut mukanaan töistä, vanhalta tehtaalta Turun keskustasta. Musta on aivan mahtavaa, miten miehenkin sisustusmaku on vuosien varrella kehittynyt, ja miten tykätään samoista jutuista. Ja miten hän jonkun tietyn jutun nähdessään tietää, että mä voisin siitä tykätä. Nämä lamput eivät minnekkään roskalavalle päätyneet, vaan myyntiin, onneksi meille kotiin saatiin kuitenkin yksi ihan ilmaiseksi. Vanhoista tehtaan valaisimista pyydetään todella suolaisia hintoja, samanlaisia löydettiin netistä 300 euron hintalapulla varustettuna, jösses! Sisukset lamppuun vaihdettiin, mutta muuten se on entisellään. 


Nämä vanhat ikkunat menevät säilöön odottelemaan myöhempää käyttötarkoitusta. Sen verran voin vihjaista, että tulevat (ainakin osa) liittymään terassin rakentamiseen.


Puujakkaroita meiltä löytyy varastosta jo viisi, ja sisältä talosta yksi lähes samanlainen. Sisällä oleva jakkara on muutaman hassun euron löytö FB-kirpulta, nämä jälleen kerran täysin ilmaisia. Tai no, eivät enää sen jälkeen kun ovat saaneet maalihunnun ylleen. Ajatuksena on ollut maalata jakkarat eri värisiksi, ja ne päätyvät myöhemmin ylämökin ruokapöydän tuoleiksi. Tuolit aion kuitenkin tuunata mahdollisimman pian, jotta niitä voidaan hyödyntää Eemin ensimmäisillä syntymäpäivillä.

Tällaisia aarteita tällä erää. Mieluiten suosisin vanhaa kodin sisustuksessa, harmi että useimmiten se tulee erittäin kalliiksi. Siksi nämä ilmaiset aarteet tuntuvat kaikkein parhaimmilta, ihanaa pelastaa jotain roskalavakohtalolta ja antaa sille uusi koti. Ties mitä kaikkea tuokin valaisin kertoisi tehtaasta ja sen historiasta, jos vaan osaisi!

6 kommenttia:

 1. Wautsi miten upeita! Itselläni kaksi samanlaista jakkaraa ilman tuota kantoreikää. Niistä maksoin 15€ yhteensä, ei onneksi niin paha hinta mitä niistä voidaan pyytää. Vanhat huonekalut tosissaan osaavat maksaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin se yksi kirpparilta ostettu on ilman reikää, mutta näissä kaikissa miehen tuomissa taitaa tuo reikä ollakin.. :) Nyt on kaksi jo maalattu, seuraavaksi maaliostoksille ja loppujen jakkaroiden kimppuun! :) Tulee kyllä tosi nättejä pienellä vaivalla!

   Poista
 2. Upea jakkara! :) Haluaisin meille hankkia enemmänkin vanhaa mutta hinnat tietyissä tuotteissa on älyttömän kalliita, tietysti siten hankintaa harkitaankin pidempään eikä osteta hetken mielijohteesta ;) Ja ihanaa on myös saada vanhoja aarteita isovanhemmilta, voi kumpa he olisivat säilyttäneet enemmin vanhaa tavaraa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Saatiin vuosi sitten miehen isovanhempien mökiltä yhtä jos toista vanhaa, mistä ehdoton lemppari on vanha Singer, joka tuunattiin sivupöydäksi! :)

   Poista
 3. Todellisia aarteita todella! ♥ Ja tuo jakkara tosiaan on ihana!

  VastaaPoista