maanantai 16. helmikuuta 2015

Tornissa

Meidän perheessä vietettiin ystävänpäivää hieman spesiaalimmin tänä vuonna. Varasin syksyllä meille huoneen Tampereen Torni -hotellista, jossa yövyttiin lauantain ja sunnuntain välinen yö. Hotellin käyttöaste taisi olla huipussaan, sillä paikka oli aivan täyteen lyöty. 


Hotellissa on 25. kerrosta, ja huoneemme sijaitsi kerroksessa 23. Toivoin huonetta mahdollisimman korkealta, ja näkymiä Näsijärvelle päin. Varaukseni vastaanottanut virkailija nämä meille lupailikin, ja pettymys oli aluksi suuri, kun ikkunoista ei Näsineulaa näkynytkään. Toki ymmärrän, ettei kaikkien toiveet voi mennä läpi, mutta varaus oli todella aikaisin tehty ja nuo näkymät meille luvattu. Hotellialaa opiskelleena, ja Sokos Hotellissa harjoitteluita suorittaneena tiedän, miten systeemi toimii, ja todennäköisesti meidän varaus oli jätetty toiveineen huomioimatta siinä kohtaa kun huoneita kyseenomaisesta kerroksesta on alettu jakamaan. 


No, eihän me toki pelkkiä maisemia tultu Tampereelle hotellihuoneesta tuijottamaan. Harmitus meni nopeasti ohi, ja Eemin syötyä lähdettiin ruokakaupan kautta kaupungille ostoksille. Käytiin myös syömässä pitkästä aikaa ravintolassa, ja yllättävän helposti se sujui pienen lapsen kanssa. Saatiin pöytä, jonka viereen vaunut mahtuivat hyvin ja syöttötuolikin tuotiin välittömästi sitä pyydettyämme. Eemillä oli tilannetajua, ja maidon juotuaan alkoi nukkumaan päiväunia ravintolan melusta piittaamatta. Äiti ja iskä saivat syödä siis suhteellisen rauhassa!


Ruokailun jälkeen köpöteltiin takaisin hotellille. Väkisinkin tuli hieman Shanghai mieleen hotellin valoshowsta. Tosin korkeudellaan hotelli jäi reippaasti kakkoseksi, eikä se korkeus sieltä 25. kerroksesta juuri miltään tuntunut, kun kerran on käynyt 100. kerroksessa. Respan väki kyllä tykkäsi useampaan kertaan muistutella, että nyt ollaan Suomen korkeimmassa hotellissa. 


Hotellille takaisin palatessamme (puoli kahdeksalta illalla), huomasimme yhden pahan miinuksen. Hotellin ylimmässä kerroksessa olevaan Moro Sky Baariin oli kauhea tunku, ja valitettavasti nuo humalaiset asiakkaat käyttivät samoja hissejä meidän hotellissa yöpyvien kanssa. Ei siinä muuten mitään, mutta ei niitä hissejä meinannut millään saada. Hissejä oli vain kolme, ja kaikki olivat jatkuvasti varattuna ja täynnä baarin asiakkaita.


Kovasti tykkäsin kuitenkin huoneestamme, ja plussaa siitä, ettei mitään ääniä muista huoneista tai baarista kantautunut meille asti. Huone oli tilava, kivasti sisustettu ja pidin kovasti betonipinnoista. Valot toimivat automaattisesti wc:hen tai suihkuun mennessä, ja huoneessa oli tarpeeksi lisävaloja. Huoneen puolella ollut vesipiste oli meillä paljon käytössä, Eemin tuttipulloja pestessä. Harmi ettei telkkarista pystynyt vuokraamaan elokuvia huonelaskuun, illalla olisi ollut mukavaa katsoa yhdessä jokin uusi elokuva sängyssä maaten. Sen sijaan itse painuin pehkuihin jo hieman kymmenen jälkeen ja nukuin todella maittavat unet! Sänky oli aivan ihana nukkua. 


 Hassua, meidän huoneen avaimien joukossa oli ote Nopsajalan kappaleesta Lupaan olla. Tämä biisi on ilmestymisestään asti ollut "meidän laulu", ja edelleenkin sen kuuleminen tuntuu hyvältä ja tuo välittömästi sen oman rakkaan mieleen. Tuntui siis ihanalta, että juuri tämän laulun sanat löytyivät huonekorttikotelosta ja vielä ystävänpäivänä!


 Aamupala oli todella maittava, ja ehdottomasti se mitä hotellissa olemiselta eniten odotin. Ruuhkakaan ei ollut niin paha, kuin mitä aluksi ajateltiin. Aamupalan ja Eemin päiväunien jälkeen suunnatiin 25. kerrokseen. Juotiin kahvit Moro Sky Barissa vielä ennen checkoutia, ja napsittiin muutamat kuvat muistoksi.


Yhteenvetona voisin todeta, ettei hotelli (ainakaan viikonloppuisin) taida olla paras mahdollinen vaihtoehto lapsiperheille. Aikaisemmin ollaan Tampereella yövytty Sokos Hotel Tammerissa, joka taas olisi mielestäni sopivampi. Sijaintikin on aivan ihana! 

Silti vietettiin aivan ihana viikonloppu, ja pieni arjesta irtautuminen teki kaikille hyvää. Seuraavaksi pitäisi ottaa kesälomareissu suunnitteluun, ollaan ajateltu lähteä yhden yön reissulle Tukholmaan. (Plus laivassa yöpyminen..) Sitä ennen pitäisi kuitenkin etsiä Eemille näppärät matkarattaat, nuo Emmaljungat ratasosalla ovat aika kömpelöt kaupungissa liikkumiseen. 

Tulikin aikamoinen höpötyspostaus, ja nyt on ehkä parempi toivotella ihanaa uutta viikkoa! 
Täällä keli on ainakin mitä upein, ja mikä parasta, illalla luvassa leffailua ihanan ystävän seurassa.

1 kommentti: