torstai 5. helmikuuta 2015

Kakkuiluun hurahtanut

Oon jo tovin haaveillut, että joskus osaisin loihtia kauniin kakun sokerimassa kuorrutteella ja koristeilla. Jotenkin ne kauniita kakut kiehtoo, vaikka kuulostavat todella haastavilta tehdä. (Siltä että menettäisin hermoni alta aikayksikön siinä näpertelyssä...) Ennakkoluuloistani huolimatta buukkasin itseni viime syksynä Raision Confetin kakkukoristelukurssille. Kurssit täyttyivät nopeasti, mutta onneksi sain paikan haluamaani iltaan, joka oli tämän viikon tiistaina. Kurssia vetivät Kakkupuoti MariAnnikan Mari yhdessä Raision Confetin yrittäjän Tiinan kanssa.


Meitä kurssilaisia oli kymmenen, ja miten hauska sattuma, että yksi vanha ystäväkin löytyi tuosta joukosta! Kolme tuntia vierähti nopeasti näpertäen ja erilaisiin massoihin perehtyen. Totta kai innostus tehdessä vain kasvoi, ja en ihan tyhjin käsin liikkeestä lähtenyt kotiin.


Nyt sitten innosta puhkuen alan harjoittelemaan koristeiden sekä kakkujen tekoa, ihan vain omaksi huvikseni. Kuitenkin esim. Eemin 1v kakut on jo tilattu, niiden haluan olevan kauniit ja maistuvat, ammattilaisen tekemät. Ehkäpä sitten 2v synttäreillä olisi itse tehdyt kakut, we'll see. Harjoitus tekee mestarin pätee tässäkin harrastuksessa.


Yllä olevat pienet jutut ostin kurssi-illan päätteeksi kotiin. Confetin valikoima on todella laaja ja hyvä, ja aion jatkossa ostaa ainakin elintarvikkeet (massat, värit yms.) sieltä. Valitettavasti "työkalut" saa niin paljon halvemmalla netistä, että ne on järkevintä hankkia sitä kautta. Aliexpressin kautta sain vain 16 eurolla valtavan paketin kaikenlaisia juttuja tähän uuteen harrastuukseni liittyen. Vastaava paketti maksaisi esim. Confetin kautta jo lähemmäs sata euroa... ja tuotteet ovat tismalleen samoja. Surullista, mutta jokainen säästetty euro on ainakin itselleni tärkeä. Ja tässäkin tapauksessa säästöä kertyy aikamoinen summa.

Muita sokerimassaan ja kakkuiluun innostuneita? 

P.S. Vielä ehtii osallistumaan arvontaan, klik!

2 kommenttia:

  1. Oon miettiny kans, et pitäs harjotella massan kanssa, mutta vielä en oo saanu aikaseks. Tääläpäin oli kans joskus confentin kurssi, mutta sehän buukattiin täyteen ennenku innoistuin enemmän ☺

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täällä meni myös kurssit todella nopeasti täyteen, mutta aika paljon niissä tuntui olevan peruutuspaikkoja nyt juuri ennen kurssipäivää. :) Täällä jo sormet syyhyten odotellaan Kiinan pakettia saapuvaksi!

      Poista