keskiviikko 5. marraskuuta 2014

Rappusten ikkunan muodonmuutos


Meidän "rappu" on vielä remonttia vailla.. Portaat olisi tarkoituksena maalata tässä piakkoin ja eteisen seinät odottavat kittausta, tapetointia sekä maalia. Tuntuu vain, että inspiraatio on kadonnut valon mukana, iltaisin ei jaksaisi tehdä juuri mitään "ylimääräistä". Ulkoseinien remppaus jääkin sitten keväälle, tää talvi katsellaan ja tunnustellaan, josko seinien väliin tarvitaan villaa sahanpurun kaveriksi. Itse kun olen tällainen heti - kaikki - mulle - tänne - nyt - ihminen, en millään malttaisi odottaa, vaan olisi kiva saada koko kämppä kerralla kuntoon. Pidän kovasti rapussa olevasta isommasta ikkunasta (rappusten puolivälissä on myös pienempi ikkuna), mutta alusta asti on mietityttänyt mitä siihen keksisi. Verhojen tarvitsisi olla todella pitkät (ei kovin käytännölliset, kun Eemi kasvaa) ja lisäksi ne olisivat satavarmasti koirien karvoissa, kun koirat leikkivät eteisessä. Jotain näkösuojaa olisi pakko saada, ulkoapäin katsottaessa kun tuosta ikkunasta näkee niin eteiseen, keittiöön kuin olohuoneeseenkin. Vaikka ikkuna on omaan pihaamme päin, halusin silti jotain näkösuojaa, jostain kumman syystä se vain luo turvallisuuden tunnettakin.


Mielikuvien Sarin kanssa viestiteltyäni erilaisista tarroista, keksin viimein mitä tuohon ikkunaan tahtoisin. Jotain uniikkia, jotain mikä kertoo ovemme taakse saapuville mihin he ovat tulossa.


Inspiraation tarraan sain suosikki sisustusmerkistäni sekä omasta kodistamme. Siitä se ajatus sitten lähti.. Laitoin raakaversion ideastani Sarille, joka teki toiveeni ja ideani pohjalta meidän oman nimikkotarramme.


Luonnoksessani käytin Riviera Maisonin logoa, jota Sari muutti hieman. Nopeasti katsottuna tarran talo saattaa näyttää samalta, mutta tarkkasilmäisimmät huomaavat varmasti muutaman eroavaisuuden. Kuten esimerkiksi talon oven yläpuolella olevan ikkunan. Näyttääkö tutulta? Kyllä vain, se on samanlainen kuin Furulundin ikkunat. Mielestäni aivan ihana idea Sarilta.


Nuo pikkuikkunat jäivät tarkoituksella ilman tarroja. Eemin huoneen verhoja lyhentäessäni verhokangasta jäi sopivasti yli, joten hyödynnän sen ja teen pienen verhokapan.


Tarra on luonnossa vieläkin upeampi kuin kuvissa. Todella pieni juttu, mutta saa kyllä hymyn huulille aina kun katse tuohon osuu. On kai sanomattakin selvää, että lopputulokseen olen enemmän kuin tyytyväinen.


Eilen postasinkin Mielikuvista ja uudesta myymälästä. Alla vielä linkki nettiputiikkiin. Ai niin,  pysykäähän kuulolla, huomenna laitetaan pientä arvontaa pystyyn!

21 kommenttia:

 1. Tulipas hieno! Löysin tänne facebookkiin jakamasi linkin kautta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Olen niin tykästynyt tuohon, kiva kuulla, että näyttää muidenkin mielestä hienolta.. :)

   Poista
 2. Eikä! Ihan huippu! (Ja niin tulin minäkin facen kautta, mutta olen kyllä "käynyt teillä" joskus aikasemminkin!)

  VastaaPoista
 3. Itsessään tuo portaikko on niin ihana, että.. :) Tosi hyvä idea tuollainen tarra!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. <3 Harmittaa kovasti tuo tapetti, se on musta niin ihana. Valitettavasti vain niin rikki ja heikossa hapessa, et pakko ottaa pois. :( Rappuset taas on liian tummat omaan makuun. Niihin laitetaan uutta maalia ja sellaiset ei niin kauniit porrasmatot, mutta turvallisuus ennen kaikkea! :)

   Poista
 4. Tulipas tosi upea ikkuna! ❤ Löysin tieni tänne facen kautta ja jäin heti lukijaksi. :)

  VastaaPoista
 5. Kyllä on erittäin onnistunut ratkaisu tuo tarra :)

  VastaaPoista
 6. Vitsit, miten makee idea toi ikkunatarra! :)

  VastaaPoista
 7. Mites toi tekijänoikeuslaki?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos olisit lukenut tekstin, tai katsonut kuvaa tarkemmin, tietäisit ettei kuvan talo ole sama kuin Maisonin logossa. ;)

   Poista
  2. Siitä huolimatta se on helposti yhdistettävissä/sekoitettavissa maisonin logoon ja juuri siitä syystä se ei ihan laillinen ole. Kannattaa ottaa selvää asioista ennenkuin julistaa tätä pisin somea...

   Poista
  3. Jos kyse olisi yrityksestä, jonka logoksi olisin tämän valinnut, ymmärtäisin pointtisi. Kyse on kuitenkin yksityishenkilön kodista, joten ei tuo laitonkaan ole. :) etenkään kun kuvassa ei ole samainen talo samalla tekstillä. Jos piirtäisin nyt kopion jostain taideteoksesta ja kehystäisin sen omalle seinälle (joka näkyisi blogissa) tulisitko silloinkin heittelemään tuota tekijänoikeuskorttia? :D hyvää viikonloppua sinnekin!

   Poista
 8. En kestä, aivan ihana!! 😍😍

  VastaaPoista